+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

Trajna šminka usana – Diamond Lips

Trajna šminka usana – Diamond Lips

Savremena žena želi da u svakom trenutku izgleda atraktivno i negovano. Zbog obaveza i manjka vremena nismo uvek u mogućnosti da za sebe izdvojimo vremena koliko bismo želeli. Trajna šminka nam upravo to omogućava- da svakodnevno izgledamo lepo, uz uštedu dragocenog vremena, a kada izgledamo lepo, osećamo veće samopouzdanje i zadovoljstvo sobom. Ova kombinacija čini da zračimo pozitivnošću i dobrim raspoloženjem.Usne su, definitivno, najsenzualniji deo lica, stoga njihovim isticanjem, ili samo korekcijom nedostataka ili definisanjem kontura, činimo veliku, vidljivu  promenu čitavog lica. Ukoliko su vase usne blede, nejasnih, asimetričnih, nedovoljno definisanih kontura,  ili jednostavno želite da uštedite vreme koje trošite na nanošenje i skidanje karmina i sjajeva, trajna šminka usana je idealno rešenje.
Ipak, pre nego se odlučite za ovaj tretman, potrebno je znati nekoliko stvari.

Šta podrazumevamo pod trajnom šminkom?

Trajna šminka usana predstavlja proces mikropigmentacije odn.implementiranja pigmenta u površinski sloj kože (epiderm), pomoću posebnog medicinskog aparata sa sterilnim iglicama. Pigmenti koji se koriste mogu biti organski (kraće traju na usnama) ili neorganski (duže trajanje).
Sam proces nije bolan ali može biti nelagodan, stoga se koriste lokalni anestetici. Tretman obično  traje oko dva sata.
Obzirom da se površinski sloj kože regeneriše, boju je, s vremena na vreme potrebno osvežavati. Osim malih korekcija, trajna šminka na vašim usnama ostaje i do tri godine. Na samo trajanje šminke, osim korišćene metode i vrste pigmenata, utiču faktori poput izloženosti suncu, tipa i dobi kože, samog metabolizma organizma.
Pravilna nega igra važnu ulogu u održavanju trajne šminke usana, posebno u prvih desetak dana nakon tretmana ali i kasnije, kako bi pigment na usnama bio postojan što duže.

Tehnike trajne šminke usana

Postoje tri osnovne tehnike koje se koriste za trajnu šminku usana.
1. Konturisanje- omogućava definiciju samih ivica usana ukoliko nisu dovoljno izražene i jasne ili su asimetrične,  takođe i korekciju određenih nedostataka.
2. Konturisanje sa delimičnim popunjavanjem usana bojom- ovo je zapravo tehnika senčenja usana, u skladu sa prirodnom bojom, ističe i definiše i stvara utisak većeg volumena usana.
3. I na posletku, nanošenje trajne boje na celu površinu usana- dobro rešenje ukoliko su usne blede, “bezbojne”, nedefinisanih kontura.

Kako izabrati pravu boju za vaše Diamond Lips?

Biranje nijanse boje zavisi od toga kakav izgled želite da postignete. Napravite probu- od pomoći je konturisanje i senčenje usana  olovkom za usne u željenoj boji kako biste stekli utisak najpribližniji krajnjem rezultatu tretmana. Ipak, pri izboru boje treba imati na ume nekoliko stvari- odnos i sklad u boji usana i boji tena, očiju i kose. Takođe i sam oblik i punoća usana igra veliku ulogu u odabiru adekvatne boje. Imajte u vidu ćete izabranu boju nositi svakodnevno, nekoliko godina ali i da preko boje koju ste izabrali uvek možete naneti karmin koji želite, u bilo kojoj drugoj boji.

Ukoliko želite da definišete, korigujete i blago istaknete prirodnu lepotu vaših usana, dovoljno je izabrati nijansu do dva puta intenzivniju, što bližu  prirodnoj  boji usana (ovo takođe zavisi i od prirodne obojenosti, odn.da li su usne bleđe ili ne). Ukoliko želite intenzivniju, jaču boju usana ili efekat karmina na usnama, treba takođe birati u odnosu na oblik usana, boju tena, očiju i kose ali treba razmisliti i o tome da su intenzivnije nijanse, tamnije, jače boje uglavnom rezervisane za posebne prilike i večernje izlaske.

Manje intenzivne, neutralnije i prirodnije nijanse boja su zahvalne - možete ih nositi svakodnevno a po potrebi sami pojačati intenzivnijim karminom ili sjajem za usne. Oko pravog izbora boje se uvek možete konsultovati sa stručnom osobom koja izvodi tretman na vašim usnama.

 

Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U SEPTEMBRU

-10% SNIŽENJE

Top