+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

Puder obrve i 3D japansko iscrtavanje – koja je razlika?

Puder obrve i 3D japansko iscrtavanje – koja je razlika?

Ukoliko ste rešile da uradite obrve, verovatno razmišljate  o tome koja je tehnika pravi odabir za vas. Puder obve i 3D japansko iscrtavanje imaju dosta razlika, iako obe tehike rezultiraju prirodnim izgledom.


Zbog čega bismo radili trajnu šminku obrva?


Većina žena se na ovaj korak odluči upravo zato što ne vole efekat  prejake šminke odnosno olovke za obrve ili žele da se njihove dnevne obaveze nanošenja šminke skrate. Iscrtavanjem obrva dobijate svež i prirodan izgled sa kojim se budite i ležete u krevet. Izgled na koji ne utiču vremenski uslovi, znojenje, trening ili to koliko vremena imate pre posla.Osnovne sličnosti i razlike u tehnikama 3D japanskog iscrtavanja i puder obrvaKod 3D japanskog iscrtavanja obrva imate jasno vidljive dlačice koje se pigmentom iscrtavaju na koži. Svakako se pre unošenja pigmenta oblik iscrtava olovkom, tako da ne postoji briga oko grešaka ili mogućnost da vam se oblik ne dopadne na kraju.
Puder obrve su nešto novija tehnika, koja se više karakeriše kao senčanje. Nemate jasno definisane dlačice već efekat blage senke koji ispunjava željeni oblik obrve. Senka je zapravo poput ombre efekta na vašim obrvama, bez oštirh ivica i kontura. 

Kako se izvodi tehnika? 
Možemo generalno reći da je glavna razlika u potezima u kojima se nanosi pigment. U prvom slučaju, kod 3D japanskog iscrtavanja, dobijamo tanke linije koje oponašaju dlačice, dok kod puder obrva imate mnogobrojne mikro tačkice koje simuliraju senku.

Trajanje obrva
Druga razlika bi bila u trajanju željenog izgleda. Iako dužina trajanja obrva zavisi u velikoj meri i od vaše kože, kao i od toga kako o vašim obrvama vodite računa, da li ih npr. štitite sa SPF kremama prilikom sunčanja, u praksi se pokazalo da puder obrve traju duže i zahtevaju redje korekcije. 

Prva korekcija
I kod 3D japanskog iscrtavanja i kod puder obrva se prva korekcija radi za mesec ili najkasnije dva meseca, nakon čega se očekuje uredan izgled i do 12 meseci.

Da li trajna šminka obrva boli?
Ni jedan od pomenutih tretmana nije bolan, imate osećaj blagod grebuckanja koji je vrlo podnošljiv i koji se anestetikom može i totalno isključiti.  Svakako je ovo iskustvo kojeg ne bi trebalo da se plašite, već da se radujete novim obrvama koje će vam olakšati svakodnevnicu!
 


Kako da odaberem pravu tehniku za sebe?

 

Nemojte zaboraviti da ove tehnike nisu vas jedini izbor i da ukoliko svoj željeni izgled ne pronalazite ni u 3D japanskom iscrtavanju ni u puder obrvama, postoji i kombnovana tehnika, čiji naziv upravo upisuje ono što jeste. Kombinacija dlačica u prirodnoj boji vaših dlačica na obrvama ili boji kose u kombinaciji sa blagom senkom.
Za koju god da se tehniku odlučite, primaran razlog odabira bi trebalo da bude upravo izgled koji želite da postignete.
Ukoliko ste zainteresovne za 3D japansko iscrtavanje ili puder obrve, svakako  je prvi korak konsultacija sa nama, tako da ćemo vas detaljno uputiti u proces, odgovoriti na sva pitanja ili nedoumice. 

Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U FEBRUARU

-10% SNIŽENJE

Top