+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

Laserska epilacija kod muškaraca

Laserska epilacija kod muškaraca

Lasersko uklanjanje dlaka sve je popularnija metoda uklanjanja neželjenih dlaka kod muškaraca.  Za razliku od žena, kod muškaraca su dlake obično dosta guste i čvrste. Njihovo uklanjanje brijačima, voskom ili bilo kojom starijom metodom nekada može biti pravi problem i stvarati dosta nelagoda. Crvenilo, iritacija, urastanje dlaka i ostali slični problemi mogu ovaj proces učiniti jako bolnim i teškim, naročito kada su površine sa kojih se dlake uklanjaju velike.Laserska epilacija omogućava brz, siguran i bezbolan način uklanjanja neželjenih dlaka - sa stomaka, leđa, ramena, ostalih delova tela i lica. 

Postoji nekoliko razloga i prednosti zbog kojih savremeni muškarci biraju lasersku epilaciju.

  • Muškarci se često okreću laserskoj epilaciji u estetske svrhe. Neosporno je da se muškarci posle ovog postupka osećaju bolje i samopouzdanije. Veliki broj muškaraca oseća se nelagodno zbog preterane maljavosti, naročito na grudima i leđima. Taj problem postaje veći u letnjim mesecima, kada nastupi sezona putovanja, odlazaka na more i bazen. 
  • Muškarci se takođe odlučuju za lasersku epilaciju kako bi smanjili probleme iritacije izazvane brijanjem ili depiliranjem. Kao što smo napomenuli, brijanje i depiliranje mogu dovesti do urastanja dlaka, crvenila, pojave bubuljica i raznih iritacija. U letnjim mesecima, kada se telo više znoji ove iritacije se mogu dodatno pogoršati. Kod laserske epilacije nema bojazni od iritacije bilo koje vrste. Laser deluje na sam koren dlake eliminišući bilo kakvu iritaciju ili problem uraslih dlaka.
  • Rezultati su trajni. Pored toga što brijanje i depiliranje izazivaju niz iritacija, neophodno je ove postupke često ponavljati, jer efekti ni jedne ni druge metode nisu dugotrani. Na taj način živite u konstantnoj nelagodi. Laserska epilacija daje trajne rezultate, pa nećete morati više da mislite o uklanjanju neželjenih dlaka.
  • Lakše održavanje higiijene. Poznato je da se na mestima sa manje dlaka smanjuje i pregrevanje, pa samim tim i znojenje. Smanjenje prekomernog znojenja smanjuje se i rizik od pojave neprijatnih mirisa. Poznato je da se sportisti vrlo često okreću laserskoj epilaciji baš iz ovih razloga (bilderi, fudbaleri, plivači, vaterpolisti, biciklisti, itd.).
     
Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U FEBRUARU

-10% SNIŽENJE

Top