+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

Higijenski tretman lica – kome je namenjen i koji su rezultati

Higijenski tretman lica – kome je namenjen i koji su rezultati

Ukoliko imate proširene pore i mitesere, možda problematičnu kožu sklonu bubuljicama ili prosto niste već dugo vremena obavili higijenu kože lica, odnosno profesionalno čišćenje, sigurno vam je odlazak na higijenski tretman lica pao na pamet. Benefiti tretmana su mnogi, ali bi trebalo da vas najviše motiviše briga o koži, njena higijena i generalni balans. 


Tretmana za kožu je danas pregršt, zaista možete odabrati mnogo njih spram trenutnog stanja vaše kože i potreba, ali imajte na umu da su čista i negovana koža prvi korak, pre svih ostalih korekcija. Upravo iz tih razloga se ovaj tretman preporučuje kao prvi koji ćete uraditi u salonu kako biste stvorili adekvatnu podlogu za dalja poboljšanja.Higijenski tretman lica – čemu služi?


Kao što naziv tretmana kaže, u pitanju je temeljno čišćenje lica koje je pogodno za sve tipove kože i doba života. Preporučuje se i muškarcima i ženama. Ukoliko imate kožu sklonu miteserima, ovaj tretman će sigurno imati rezultat. Pogotovo se ističe kao njegova glavna prednost to što ima izuzetan rezultat za kratko vreme, a blago crvenilo nastalo tretmanom nestaje jako brzo tako da se možete orijentisati na ostale obaveze već sat vremena nakon tretmana.
Higijenski tretman lica se pogotovo preporučuje ukoliko nanosite dosta šminke, ukoliko koristite dosta preparata za lice i generalno ukoliko su vaše pore često izložene stranim materijama. Posebno se ističe njegov benefit ukoliko neadekvatno čistite lice maramicama za skidanje šminke. Odličan je ukoliko dosta vremena provodite u duvanskom dimu, izloženi ste zagađenom vazduhu i slično.

U pitanju je opuštajući tretman koji možete ponoviti više puta u toku jednog meseca, tako da bi odlazak u salon trebalo da bude zadovoljstvo kojem se radujete.


Kako se radi higijenski tretman lica?


1.    Kao prvi korak higijenskog tretmana lica radi se dezinfekcija kože, to je zapravo dezinfekcija koja će otkloniti eventualne ostatke šminke ili preparata za negu lica. 
2.    Sledeći korak je uklanjanje mrtvih ćelija kože koje se vrši pilingom. Ovaj korak stvara ujednačen ten. 
3.    Zatim se otvaraju vaše pore. Ovaj korak deluje na vašu kožu tako da je pripremi za naredne korake, jer nakon njega koža je omekšana i lakše je možemo dubinski očistiti.
4.    Sledeći korak je čišćenje lica od bubuljica i mitesera. Ovo je korak za koji su profesionalna lica obučena tako da samo ceđenje ne ostavlja dugotrajne tragove ni ožiljke. Imajte na umu da ukoliko ovaj korak radite kod kuće, često pore nisu očišćene do kraja, već površinski i mogu dovesti do fleka ili upalnih procesa. 
5.    Nakon ceđenja nanosi se adekvatna krema i maska prema vasem tipu kože. Završne kreme se namonse kroz  masažu i često sadrže hijaluronsku kiselinu.
Za kraj, ovaj tretman će učiniti da vaša koža bude mekana i da dobije novi sjaj, izgleda nahranjeno i elastično, a to zvuči divno, zar ne?
 

Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U JUNU

-10% SNIŽENJE

Top