+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

DERMAPEN- sve što ste želeli da znate pročitajte na jednm mestu!

DERMAPEN- sve što ste želeli da znate  pročitajte na jednm mestu!

Zategnuta koža bez ožiljaka, bora i strija, ujednačen i blistav ten, ideal su kome svi težimo. Starenjem koža gubi tonus, bore se produbljuju i postaju vidljivije, javljaju se fleke na koži. Razlog ovome je jeste gubitak kolagena i elastina kože. Dermapen tretman vam može pomoći da vratite mladalački izgled vašoj koži čineći je zategnutom, svežom i blistavom!


 

Šta je DERMAPEN tretman?

Dermapen predstavlja estetsku proceduru koja spada u najefikasnije tretmane u usporavanju procesa starenja kože. Iako je podgrupa mezoterapijskih tretmana, daleko je naprednija i poboljšana u odnosu na prvobitne mezoterapijske procedure. Benefiti Dermapen tretmana su brojni-smanjenje vidljivosti i usporavanje stvaranja bora, zategnuta i revitalizovana koža, ujednačen ten, bez fleka i staračkih pega, ožiljaka pa čak i strija. Primarna namena Dermapen tretmana jeste podmlađivanje kože međutim, kako ima pozitivan efekat na sužavanje proširenih pora i umanjenje pojave akni, preporučuje se i osobama sa problematičnom kožom. Iako Dermapen nije agresivna procedura, i ne postoji ograničenjene u vezi starosne dobi osoba koje se podvrgavaju ovom tretmanu, ne preporučuje se mlađima od 20 godina- mlada kože ne treba da bude izložena invazivnijim kozmetičkim procedurama.

Kako izgleda tretman lica Dermapenom?

Dermapen je poseban aparat, kako sam naziv kaže, nalik na penkalo. Ovaj uređaj u sebi ima sićušne  iglice koje mikroubodima na koži podstiču stvaranje kolagena te stimulišu odbacivanje izumrlih ćelija kože i stvaranje novih. U zavisnosti od tipa kože i problema koji se rešava tretmanom, koriste se određeni kokteli vitamina i minerala koji pomoću mikrouboda Dermapena prodiru duboko u kožu, na primer,ukoliko imate suvu i osetljivu kožu, uz Dermapen će se primeniti koktel koji će koži, između ostalog, obezbediti neophodnu hidrataciju. Ubodi, sami po sebi, podstiču regeneraciju tkiva dok ujedno unose aktivne supstance preparata. Bol tokom tretmana je minimalna, iako svako od nas ima različit doživljaj i toleranciju na bol, ne važi za bolnu proceduru ali se može očekivati osećaj grebuckanja i peckanja, zavisno od osetljivosti osobe. Dubina uboda ovih sićušnih iglica je podesiva i zavisi od regije lica koja se tretira kao i tipa kože i efekta koji želimo postići.

Pre početka tretmana koža se detaljno očisti, zatim sledi blaga masaža lica kako bi se mišići opustili a nakon toga se nanosi terapijski Dermapen koktel čiji će sastav zavisiti od tipa kože i problema koji rešavamo. Kontrolisane, namerne povrede koje izazivamo Dermapenom zapravo olakšavaju apsorpciju nanetih koktela, ujedno podstičući stvaranje kolagena.

Možete očekivati  crvenilo lica nakon tretmana. Na kraju tretmana se nanosi umirujuća maska za lice.
U proseku, tretman traje tridesetak minuta a u zavisnosti od efekta koji se
želi postići, starosne dobi kože i samog metabolizma organizma, tretman je često potrebno ponoviti nekoliko puta ali u razmacima od dve do četiri nedelje, o čemu se svakako konsultujete sa vašim kozmetičarem.

Pozitivni efekti Dermapen procedure su vidljivi već nakon prvog tretmana, ipak za pun efekat i krajnji rezultat je potrebno dva do tri  meseca nakon poslednjeg tretmana- koži je, u proseku,  potrebno toliko vremena da se obnovi i obradi procese pokrenute Dermapenom.

Nega kože nakon tretmana - kako je zaštiti i održavati rezultate

Dva do tri dana nakon tretmana treba izbegavati solarijum, saune, vruće kupke, kao i intenzivniju fizičku aktivnost (generalno sve što može izazvati pojačano znojenje). Šminkanje je u redu već nakom 2-3 dana posle tretmaa.
Što se tiče dolarijuma, savetuje se da sačekate oko mesec dana nakon tretmana. Korišćenje krema sa adekvatnim zaštitnim faktorom spada u obavezni deo dnevne nege u ovom period, kao i u svakom drugom periodu. Nakon ovog perioda možete nastaviti sa vašom uobičajenom negom. Sa kozmetičarem se svakako možete savetovati o upotrebi adekvatnih preparata i krema za negu vašeg tipa kože. Tretman Dermapenom je potpuno bezbedan a kako su rezultati vidljivi odmah nakon tretmana, vrlo je popularna kozmetička procedura kojom se, nehirurškim putem, dobijaju fenomenalni rezultati- podmlađena i zategnuta koža, blistav i čist ten oslobođen bora i ožiljaka.

Pročitajte na našem sajt dodatne informacije o Dermapen tretmanu
 

 

Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U SEPTEMBRU

-10% SNIŽENJE

Top