+381 60 309 21 33 office@browart.rs

Blog

Da li je štetna laserska epilacija?

Da li je štetna laserska epilacija?

Laserska epilacija je najsavremenija metoda uklanjanja neželjenih dlačica danas. Međutim, klijenti se često pitaju da li je lasersko uklanjanje dlačica na bilo koji način štetno? Ukratko, odgovor na ovo pitanje je -  NE.


Laserska epilacija je savršeno bezbedna metoda uklanjanja neželjenih dlačica, kako sa tela tako i sa lica, i kod žena a i kod muškaraca. Pored toga što je bezbedna, laserska epilacija je i bezbolna i daje dugotrajne rezultate.

Diodni laser CANDELA ELOS PLUS (MOTIF VANTAGE), najsavremeniji je laser poslednje generacije za lasersko uklanjanje dlačica. 

Po kom principu radi MOTIF VANTAGE ELOS PLUS laser?

Elos tehnologija kombinuje brzu 810nm diodnu lasersku energiju i bipolarnu radio frekvenciju (RF) za sigurne i efikasne tretmane. Diodni laser kombinuje optičku i radiotalasnu energiju i na taj način smanjuje neke od potencijalnih rizika laserske epilacije, kao što su opekotine i promene u pigmentaciji kože. 
Candela Elos Plus laser biće najpre privučen pigmentom same dlake. Toplota koja se tada oslobađa prenosi se kroz zaštitne ćelije korena dlake što dovodi do njihovog oštećenja i smanjenja otpornosti tkiva. Odmah nakon diodnog lasera pušta se bipolarna RFa koja direktno oštećuje sam koren dlake.

Kako sve to u praksi izgleda?
Jak snop svetlosti samog lasera biva apsorbovan u kožu i pretvoren u toplotu. Ovu toplotu zatim apsorbuju ciljne ćelije, dok okolno tkivo ostaje nedotaknuto. 
Prilikom laserske epilacije, uređaj prepoznaje samo melanin dlake i trajno ga unuštava. Pored melanina, u dlaci se nalaze i krv i voda. Kako ih uređaj ne prepoznaje, oni ne mogu biti oštećeni.

Takođe, talasna dužina snopa svetlosti koji se koristi za epilaciju dolazi maksimalno do dubine korena dlake. Sva tkiva i žlezde nalaze se dublje u koži, pa je nemoguće oštetiti ih epilacijom, čak ni kod epilacije intimnih delova i pazuha.

Dakle, laserska epilacija je potpuno bezbedna metoda uklanjanja nepoželjnih dlačica koja ni na koji način neće uticati na vaše zdravlje, niti stanje vaše kože. 
Vreme je da zaboravite na zastarele metode uklanjanja dlačica i odlučite se za trajno rešenje problema uz Candela ELOS Plus, savršeno prilagođen svim tipovima i bojama kože i dlačica.  

Za dodatne informacije i zakazivanje termina, pozovite nas na 060/309-21-33! 

Brow Art Academy
NOVO U SALONU

MADEROTERAPIJA

TRETMANI LICA U SEPTEMBRU

-10% SNIŽENJE

Top